În cele ce urmează, va fi conturată organizarea tezei scrise. În general, rețineți că supervizorii vă citesc teza pentru a găsi răspunsurile la următoarele întrebări:
- Care este întrebarea de cercetare a acestui student?
- Este o întrebare bună? (S-a răspuns înainte? Este o întrebare utilă la care să lucrați?)
- M-a convins elevul că la întrebare s-a răspuns adecvat?
- A demonstrat studentul că este bine fundamentat în cerințele academice respective?
NOTĂ: Următoarele subsecțiuni nu determină lucrare licenta ordinea în care vor apărea în teza dumneavoastră. Subiecte diferite necesită structuri diferite de lucrare de licenta și ar trebui discutate cu conducătorul dumneavoastră.
Aceasta este o introducere generală a tezei — nu este doar o descriere a conținutului fiecărei secțiuni. Scopul dvs. este de a prezenta cititorul la întrebarea specială la care încearcă să răspundă teza dvs. Spre deosebire de eseul tradițional de cinci paragrafe, în redactarea tezei, introducerea nu este doar un rezumat al punctelor care vor fi elaborate în secțiunile ulterioare. Mai degrabă, obiectivul dvs. aici este să informați cititorul care este întrebarea, de ce este importantă și cum va oferi un răspuns teza dvs. Așa că rezumați pe scurt întrebarea (veți spune întrebarea în detaliu mai târziu), câteva dintre motivele pentru care este o întrebare utilă și poate oferiți o privire de ansamblu asupra principalelor rezultate. Aceasta este o vedere generală a răspunsurilor la întrebările principale la care s-a răspuns în lucrare de licenta (vezi mai sus).
De asemenea, nu poți scrie o introducere bună până nu știi ce spune corpul lucrării. Luați în considerare să scrieți secțiunile introductive după ce ați terminat restul lucrării, mai degrabă decât înainte.
Asigurați-vă că includeți un cârlig la începutul introducerii. Aceasta este o afirmație a ceva suficient de interesant pentru a-ți motiva cititorul să citească restul lucrării, este o problemă științifică importantă/interesantă pe care lucrarea ta fie o rezolvă, fie o abordează. Ar trebui să atrageți cititorul și să-l faceți să vrea să citească restul lucrării.
Următoarele paragrafe din introducere ar trebui să citeze cercetări anterioare în acest domeniu. Ar trebui să îi citeze pe cei care au avut ideea sau ideile mai întâi și, de asemenea, ar trebui să îi citeze pe cei care au făcut cea mai recentă și mai relevantă lucrare. Ar trebui apoi să explicați de ce a fost necesară mai multă muncă (munca dvs., desigur.)
Ce altceva mai aparține secțiunilor introductive ale lucrării dvs.?
- O declarație a scopului lucrării: de ce a fost întreprins studiul sau de ce a fost scrisă lucrarea. Nu repeta rezumatul.
- Informații de bază suficiente pentru a permite cititorului să înțeleagă contextul și semnificația întrebării pe care încercați să o abordați.
- Recunoașterea corectă a lucrării anterioare pe care construiești. Referințe suficiente, astfel încât un cititor să poată, mergând la bibliotecă, să obțină o înțelegere sofisticată a contextului și a semnificației întrebării.
- Explicați scopul muncii dvs., ce va fi și ce nu va fi inclus.
- O „foaie de parcurs” verbală sau „cuprins” verbal care ghidează cititorul către ceea ce urmează.
- Este evident unde se termină materialul introductiv („lucru vechi”) și unde începe contribuția ta („lucruri noi”)?
Amintiți-vă că aceasta nu este o lucrare de revizuire. Căutăm lucrări originale și interpretare/analiză din partea dvs. Împărțiți secțiunea de introducere în segmente logice folosind subtitluri.